Blog

RSS

La meva experiència al museu Per què el Museu de l'Escola de Pusol?

15-09-2020


La meva experiència al museu Per què el Museu de l'Escola de Pusol?

Quan vaig saber que per a aconseguir la titulació en el Grau de Conservació i Restauració de Béns Culturals en la Universitat Politècnica de València havia de fer un treball final que contemplés un estudi tècnic i una proposta d'intervenció sobre una obra, confesso que la meva primera opció va ser demanar permís al Museu Escolar de *Pusol per a fer el treball sobre alguna de les seves moltes obres.


El Museu Escolar de *Pusol és un dels meus preferits des que era nena, solia freqüentar-ho en companyia del meu pare, els meus avis o la meva escola. Sempre m'ha agradat la màgia que alberguen els seus objectes i tradicions, procedents d'un passat no tan llunyà; els records i emocions que aquests objectes despertaven en els meus familiars, els qui em descobrien els secrets de tot el que per a la meva generació és desconegut.


Aquest museu no oblida, lluita per mantenir vives les tradicions i la manera de vida de els/as il·licitans/as de segles anteriors. Aquesta és sens dubte la labor més bella per a tota persona amant de la cultura, la història i les arrels d'aquesta meravellosa ciutat.


De manera que no vaig tenir dubte, vaig saber des del principi que volia treballar amb ells i bussejar en tots els coneixements que el museu ofereix, les col·leccions que posseeix i els misteris que comporta cada peça del seu patrimoni.


Després del que hem compartit aquest temps, puc dir amb tot l'orgull, que treballar amb el personal del museu ha estat una delícia, són molt pròxims/as i fan que tot sigui senzill. He après d'ells i d'elles i cada vegada que els visito m'adono que hi ha molt més que poden oferir a tot aquell que vulgui escoltar. Gràcies per confiar en la meva i permetre'm formar part d'una cosa tan gran.


Autora: Miriam Sansano Palazón, titulada en Conservació i Restauració de Béns Culturals.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top